collapse collapse

* Donatie RaceStars

Het gebruik maken van de site en het meedoen met de leagues zal altijd gratis blijven voor iedereen. Maar om RaceStars te ondersteunen in het hosten van het webadres (waar uiteraard betaald voor wordt) is er de mogelijkheid om te doneren aan RaceStars. Dit is uiteraard niet verplicht, maar zal zeer op prijs worden gesteld. Dit kan via PayPal:

* Leden

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Nieuwe Members

* Chat

* Race Edit

Statistieken

  • stats Totaal aantal leden: 1.508
  • stats Totaal aantal berichten: 35.299
  • stats Totaal aantal topics: 7.354
  • stats Totaal categorieën: 10
  • stats Totaal aantal boards: 1.037
  • stats Hoogst aantal bezoekers online: 1.497

Random Poll

Je hebt geen rechten om polls te zien op dit board.

Totaal online

TheGreatMarcos TheGreatMarcos
48d 17u 13m
Desimpele_K Desimpele_K
31d 2u 3m
Vincent9022 Vincent9022
18d 18u 17m
timiderfirO timiderfirO
18d 5u 44m
Toro Roger . Toro Roger .
16d 19u 18m
DhrSamuel DhrSamuel
15d 9u 51m
samenkato samenkato
13d 9u 48m
silverarrow2602 silverarrow2602
11d 17u 11m
joeyy1104 joeyy1104
8d 3u 48m
lodemid lodemid
7d 3u 10m
menso333 menso333
6d 20u 40m
Emiel Kant Emiel Kant
6d 17u 42m
Mgubbels Mgubbels
6d 16u 5m
HyperactiveDJ91 HyperactiveDJ91
6d 13u 8m
Floriswijers15 Floriswijers15
5d 23u 26m
montirosso montirosso
5d 16u 56m
emcee-p emcee-p
4d 21u 31m
BartBorgelink BartBorgelink
4d 12u 20m
NoudSSS
4d 8u 44m
ROB_alem ROB_alem
4d 7u 24m
starryannick starryannick
4d 5u 18m
FlexRacing FlexRacing
4d 2u 29m
dav-best_26 dav-best_26
3d 23u 50m
Androskat Androskat
3d 16u 6m
TUKKER98 TUKKER98
3d 12u 30m
Vandaag om 09:04:03 pm door Emiel Kant | Views: 3 | Comments: 0

Vandaag om 09:03:46 pm door Emiel Kant | Views: 2 | Comments: 0

Vandaag om 09:03:19 pm door Emiel Kant | Views: 4 | Comments: 1

Vandaag om 04:45:33 pm door Desimpele_K | Views: 43 | Comments: 1

Dit topic bevat alle regels die gelden voor alle F1 2017 Leagues. Zolang je meedoet met deze league, houd je je ook aan de regels die op de site staan. Deze regels zijn er om ervoor te zorgen dat er clean en fair gereden wordt. Deze regels moeten gerespecteerd en gevolgd worden door alle rijders. Als lid van RaceStars dien je de beslissingen van de FIA te respecteren. Je bent niet verplicht om mee te doen. Dus mocht je het niet eens zijn met de regels van de league, doe dan niet mee met deze league.

Aangezien het spel geen 100% stabiliteit kan beloven, kunnen wij ook niet beloven dat deze regels 100% vastliggen. Dit is wel de bedoeling, maar het is mogelijk dat er toch nog veranderingen komen. We zullen dit dan doen op een gezonde en faire manier zoals we reeds vorige seizoenen gezien hebben.


1. Race regels:

1.1 Probeer altijd zo eerlijk mogelijk te rijden. Het is de bedoeling dat er nooit contact tussen auto´s zal zijn op de baan. Als coureur doe je je best om dit te voorkomen. Incidenten kunnen altijd gebeuren, maar als jij de aanstichter bent, zal dit resulteren in een penalty. We vragen ook om extra voorzichtig te zijn aangezien er door desync issues de auto's niet altijd rijden waar je denkt dat ze rijden. Extra ruimte laten kan hier heel wat frustratie voorkomen.
1.2 Opzettelijk iemand van de baan tikken of laten crashen zal resulteren in uitsluiting van RaceStars voor onbepaalde tijd.
1.3 Als je iemand per ongeluk van de baan tikt, dien je te wachten op diegene en hem er weer voorbij te laten. Ook al heeft diegene schade, of moet je lang op diegene wachten. Doe je dit niet, dan zal de straf na de race nog groter worden, normaal gezien een extra 5 strafpunten. Deze regel mag worden genegeerd als de andere coureur je via de headset vertelt dat je door mag rijden.
1.4 Ga niet te agressief proberen inhalen. Als achterliggende coureur is het jouw taak om geen contact met elkaar te maken.
1.5 Slingeren en blokkeren op de baan is verboden. Als verdedigende coureur kies je een lijn en blijf je op die lijn rijden. Ga ook niet de andere coureurs forceren om van de baan te gaan door te weinig ruimte te geven. Ook als je iemand voorbij gaat op een straight die verdedigt op de racelijn, ga je niet direct na het voorbij gaan terug naar de racelijn maar moet je er eerst voldoende voorbij zijn.
1.6 In de kwalificatie is het je eigen verantwoordelijkheid om vrije ruimte te vinden voor een snel rondje. Als een andere auto ook in een snel rondje zit, is die niet verplicht om aan de kant te gaan. Zit je in een in- of outlap ben je verplicht de coureurs die in een snel rondje zitten voorbij te laten gaan zonder ze te blokkeren.
1.7 Aangezien elke retire een gele vlag veroorzaakt en elke gele vlag een safety car of andere bugs kan veroorzaken, laten we het niet toe om te retiren als je niet meer wil verder rijden. Het is sowieso niet de bedoeling dat je het vaak opgeeft, maar zie je het echt niet meer zitten, dan mag je nu wel gewoon op options (het start menu) duwen (in de race enkel) en dan zal je auto ghosten voor de rest van de wedstrijd. Geef het wel aan als je dit doet, want dan zal je voor deze race een DNF krijgen.2. Track limits:

2.1 Track limits worden aangegeven door de witte lijnen op de baan. Blijf altijd met minimaal 2 banden op de baan. Bochten afsnijden of te wijd uit de bochten komen om er voordeel mee te doen, is niet toegestaan. Als deze regel te vaak wordt overschreden, zal er een penalty komen van de FIA. Het excuus "Ik win er geen tijd mee." zal niet vaak werken.
2.2 Als je een coureur inhaalt met alle 4 de wielen buiten de witte lijnen dien je jouw positie terug te geven. Ook het beginnen of beëindigen van je aanval met een track limit, wordt beschouwd als een illegal overtake.
2.3 Als je in de kwalificatie met 3 of 4 banden buiten de witte lijnen rijdt, breek je het rondje af. Dit wordt gezien als een illegaal rondje. Ook mag je de laatste bocht(en, per track verschillend) van je vorige rondje niet cutten of extenden om je snel rondje te starten.
2.4 Zie je iemand die illegaal tijd heeft gewonnen op zijn snelste ronde in de kwalificatie, dan kan je dit gewoon rapporteren. Voor sommige tracks kunnen we eventueel vragen om het tijdstip van je kwalirondje te vermelden. Je krijgt zowel een straf voor deze als de volgende race.
2.5 Op bepaalde tracks kan de FIA bepalen dat er bepaalde tracklimits kunnen worden toegestaan. Is dit het geval wordt dit tijdig voor de race aangegeven zodat iedereen er rekening mee kan houden.
2.6 De FIA is niet verplicht de kwali rondjes te bekijken, maar kan dit wel doen zonder aankondiging. Coureurs kunnen overtredingen in kwalilaps wel melden, waarna FIA daarover zal oordelen.3. Regels op de baan:

3.1 Als je denkt dat de game jou een onterechte penalty heeft gegeven, dan kan je dat aangeven bij de FIA. Dit zal wel met videobeelden moeten worden aangetoond. Zonder bewijzen zal er niet worden gekeken door de FIA. 5s pit stop penalty's, drive throughs en/of dsq's kunnen niet verwijderd worden mits bepaalde uitzonderingen. Wanneer je een penalty wilt verwijderen aan de hand van een (3e) warning, dan zal je ook moeten aantonen dat je zonder die warning(s) wel degelijk een penalty minder zou gekregen hebben (3 warnings is een 3s penalty). Dus je zal ook de warningslijst moeten tonen in je verzoek om op deze manier een penalty te verwijderen. Mocht je om wat voor reden dan ook vlak voor de finish retiren, dan finish je op de plek waar je in de uitslag wordt vermeld. Of het nu een DNF is of een finishpositie.
3.2 Als je op een rondje wordt gezet door een andere coureur, dan zal je van je gas moeten gaan en diegene zo snel mogelijk voorbij moeten laten gaan zonder ze te blokken. Als je sneller bent dan iemand die jou op een rondje heeft gezet, dan blijf je achter deze coureur rijden, tenzij het veilig is om hem in te halen en je diegene niet zal hinderen.
3.3 Het is verboden om je auto zelf te retiren of opzettelijk te laten crashen. Dit geldt ook in de kwalificatie. Dit houdt niet enkel terminal damage in, maar ook voorvleugelschade en/of lekke banden. Al deze manieren van retiren mogen gerapporteerd worden en worden streng bestraft. De eerste keer krijg je hiervoor 15 strafpunten en een kwaliban. Elke keer daarna 25 strafpunten.
3.4 Op het moment dat de auto´s op de grid staan voordat de rode lichten uit zijn is de race officieel al gestart. Er zal vanaf dat moment niet worden herstart, tenzij er een mass-disconnect is.
3.5 Heb je te maken met een bug van het spel tijdens de kwalificatie (vast in de pits of iets dergelijks) zal de kwalificatie gewoon doorgaan en zal je waarschijnlijk achteraan moeten starten.
3.6 Mocht je tijdens de race last hebben van een bug zal er ook gewoon worden doorgereden. Het spel heeft helaas nog last van bugs en we kunnen niet elke keer opnieuw starten. We hopen natuurlijk dat dit zich zal beperken.
3.7 Gele vlaggen dienen gerespecteerd te worden. Indien je dit niet doet, krijg je een 5s pit stop penalty die we normaal gezien niet verwijderen tenzij je zelf er niets kon aan doen om deze te vermijden.
3.8 Wanneer je in de top 10 kwalificeert, dan start je op het type banden waarmee je jouw snelste ronde in de kwalificatie hebt neergezet, ook al laat het spel anders toe.
3.9 Je beschouwt de formation lap als wat het is. Je blijft in positie en doet geen gekke dingen. Raak je iemand of dergelijke, dan zal dit bestraft worden.
3.10 Er zijn vaste bandenregels die je moet volgen; bij een volledige droge race moet je 2 verschillende compounds gebruiken en 1 van de 2 mandatory race sets.
3.11 Je mag tijdens de race niet op options duwen om een crash te vermijden en/of voordeel uit te halen.
3.12 Ook al word je geraakt bij de start van de race, dan mag je niet op de grid reversen of je krijgt een diskwalificatie van het spel. Gebeurt het dat iemand jou aanrijdt, probeer je vooruit toch weg te geraken of wacht je tot iedereen weg is om achteruit te rijden.
3.13 Het is niet toegelaten in de kwalificatie om een heel rondje (na een snel rondje) rond te rijden zonder fuel voordat je in de pits komt. Ook mag je niet op pauze rijden tijdens de kwalificatie.4. Algemeen gedrag:

4.1 Headset gebruiken is niet verplicht maar wel handig wanneer er in de lobby besproken moet worden wat er gaat gebeuren. Tijdens de race mag je gerust in een party zitten en hoef je niet in game chat te zitten.
4.2 Schelden is niet toegestaan door de headset.
4.3 Respecteer alle andere coureurs, of ze nu sneller of langzamer dan jou zijn.
4.4 Als je betrokken bent geraakt bij een crash kan dit frustrerend zijn. Blijf kalm en rijd door tot de finish. Na de race zal er naar worden gekeken. Hier dus ook belangrijk dat je de race opneemt.
4.5 Op het forum wordt er ook van je verwacht dat je je gedraagt.
4.6 Je wordt verwacht eerlijk te zijn over officiële zaken van de league.

april 22, 2018, 09:55:26 pm door Joey van Gils | Views: 15 | Comments: 0

.
april 22, 2018, 09:50:44 pm door Joey van Gils | Views: 28 | Comments: 0

.
april 22, 2018, 09:48:06 pm door Joey van Gils | Views: 22 | Comments: 0

Raceuitslag
april 22, 2018, 06:28:33 pm door timiderfirO | Views: 100 | Comments: 2

We zoeken nog een aantal commentatoren voor de ps4 leagues. Interesse? Laat het hieronder weten.
april 22, 2018, 06:14:11 pm door timiderfirO | Views: 157 | Comments: 9

Voor het komende seizoen zoeken wij 2 nieuwe fia leden. Voor f1 en de f3 league van de ps4. Interesse? Meld het hieronder 8)
april 18, 2018, 09:36:53 am door jipjop13 | Views: 82 | Comments: 6

Na het grote succes van de eerste race is er besloten om nog een test te doen.
Graag even weer aangeven of je er bij bent

Datum: Zondag 22 April
Tijd: 20:30
Circuit: GP van Rusland (uitslag van de poll)
Regels: officiële League regels

Tot zondag
april 16, 2018, 08:15:55 pm door Marco FD | Views: 39 | Comments: 0

april 16, 2018, 08:15:42 pm door Marco FD | Views: 48 | Comments: 0

april 12, 2018, 07:32:57 pm door Toro Roger . | Views: 5 | Comments: 0

april 12, 2018, 06:24:24 pm door Emiel Kant | Views: 11 | Comments: 0

april 12, 2018, 06:24:12 pm door Emiel Kant | Views: 5 | Comments: 0

april 12, 2018, 06:23:45 pm door Emiel Kant | Views: 26 | Comments: 1

april 12, 2018, 10:16:39 am door TheGreatMarcos | Views: 39 | Comments: 0

Er is besloten om op de donderdag te gaan rijden. Welk tijdstip past jou het best?
april 11, 2018, 08:44:26 pm door Knappert_ | Views: 88 | Comments: 14

Hallo allemaal (en welkom),

Volgende week zondag 15 april om 20:30 gaan we alvast een pre season test race houden met degenen die zich hebben ingeschreven voor de F2 PC League. Ik zal deze hosten.

We rijden met de nieuwe F2 league, dat houdt in dat er geen assists worden gebruikt, behalve de racelijn.

Willen jullie hier aangeven of je aanwezig bent of niet? Verder kunnen degenen die dat nog niet hebben gedaan mij toevoegen in Steam zodat je makkelijk de lobby kan joinen (Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198034070644/ of knappert)

Rond 10 voor half 9 graag aanwezig zijn in discord!

Groetjes Jeffrey, en Dennis(jensen) bedankt voor je template. ( dit is zijn YT, allemaal subben https://www.youtube.com/channel/UC7VTVP-iOUEzQfK6meq9pwg <3)
april 11, 2018, 04:28:36 pm door Toro Roger . | Views: 31 | Comments: 0

april 10, 2018, 10:54:04 pm door Marco FD | Views: 121 | Comments: 12geef hieronder de top 3 auto waar jij graag in wilt rijden voor het komend seizoen, geef ook aan als je een bepaalde voorkeur voor teammate hebt.
de deadline hiervoor sluit zondagavond 15 april om 22:00 nederlandse tijd, alle posts die erna geplaatst worden of ge edit worden worden niet meer
meegenomen in de verdeling qua voorkeur en willekeurig geplaatst waar plek is.
april 10, 2018, 10:43:45 pm door Marco FD | Views: 148 | Comments: 14
geef hieronder de top 3 auto waar jij graag in wilt rijden voor het komend seizoen, geef ook aan als je een bepaalde voorkeur voor teammate hebt.
de deadline hiervoor sluit zondagavond 15 april om 22:00 nederlandse tijd, alle posts die erna geplaatst worden of ge edit worden worden niet meer
meegenomen in de verdeling qua voorkeur en willekeurig geplaatst waar plek is.
april 10, 2018, 10:40:12 pm door Marco Minkes | Views: 43 | Comments: 0

Yo Luitjes!

Hieronder een aantal banen in midden nederland waar uit jullie kunnen kiezen!

1. http://www.kartplaza.nl/
2. http://www.kartbaanlelystad.nl/
3. http://www.karba.nl/
4. http://www.kartbaan.com/
5. http://www.coronel.nl/

Stem in de poll welke baan jou voorkeur heeft.

Jullie kunnen stemmen tot 10 mei.

Daarna zal ik een datumprikker.nl aanmaken.

Mochten jullie nog aanvullingen hebben laat het vooral even weten via whatsapp.

Groetjes,

Marco (Wozzy)


april 10, 2018, 10:28:18 pm door Marco FD | Views: 63 | Comments: 0

de race kalender voor dit seizoen!:

australie   27 april   

bahrein         4 mei

spanje       11 mei

azerbeidzjan 18 mei

monaco nacht 25 mei

italie       1  juni

break week ivm canadese gp om 20:10  10 juni

canada       15 juni

hongarije    22 juni

oostenrijk    29 juni

gr. brittanie 6 juli

belgie       13 juli

japan        20 juli

break week ivm zomervakantie 29 juli

USA          3 aug

Brazil      10 aug
april 10, 2018, 10:23:07 pm door Marco FD | Views: 53 | Comments: 2

De racekalender van de F2 league van dit seizoen!:

racestars.nl pc seizoen 2:

australie   29 april   

bahrein         6 mei

spanje       13 mei

azerbeidzjan 20 mei

monaco nacht 27 mei

italie       3  juni

break week ivm canadese gp om 20:10  10 juni

canada       17 juni

hongarije    24 juni

oostenrijk    1 juli

gr. brittanie 8 juli

belgie       15 juli

japan        22 juli

break week ivm zomervakantie 29 juli

USA          5 aug

Brazil      12 aug
april 10, 2018, 07:45:40 am door timiderfirO | Views: 4 | Comments: 0

* SCHEMA

F1 2017

PS4

F1 LEAGUE - DINSDAG 20:30

F3 LEAGUE - WOENSDAG 20:30

GP4 LEAGUE - DONDERDAG 20:30

GP5 LEAGUE - ZONDAG 20:30

GP6 LEAGUE - MAANDAG 19:00

GP7 LEAGUE - DINSDAG 19:00

PC

F1 LEAGUE - ZONDAG 19:30

F2 LEAGUE - ZONDAG 20:00

F3 LEAGUE - VRIJDAG 20:30

XBOX

F1 LEAGUE - DONDERDAG 20:30

* Social Media

RaceStars TV

Facebook

Twitter

Instagram

* Official Partner

Kalender

april 2018
zo ma di wo do vr za
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 [26] 27 28
29 30

* Vandaag

Sorry! There are no calendar events available at the moment.

Donatie RaceStars

BECOME A PREMIUM MEMBER!

LAATSTE DONATIE:

Tha_PlaYah_010_

Shoutbox

Sorry, this shoutbox does not exist.

Laatste Berichten

16 - GP Japan door Emiel Kant
[Vandaag om 09:04:03 pm]


16 - GP Japan door Emiel Kant
[Vandaag om 09:03:46 pm]


Re: 16 - GP Japan door Emiel Kant
[Vandaag om 09:03:30 pm]


16 - GP Japan door Emiel Kant
[Vandaag om 09:03:19 pm]


Re: GP Japan door Toro Roger .
[Vandaag om 07:33:25 pm]


Re: GP Bakeaaaaauw door wtfreverda
[Vandaag om 05:58:55 pm]


Re: Teams en nummer kiezen door SvenvdFeen
[Vandaag om 05:54:28 pm]


Re: GP Bakeaaaaaauw door Desimpele_K
[Vandaag om 05:08:20 pm]


Re: GP Bakeaaaaauw door Desimpele_K
[Vandaag om 05:07:54 pm]


Re: GP Bakeaaaaaauw door emcee-p
[Vandaag om 04:58:54 pm]

Top Poster

TheGreatMarcos TheGreatMarcos
3.916 Berichten
Desimpele_K Desimpele_K
1.378 Berichten
samenkato samenkato
1.255 Berichten
timiderfirO timiderfirO
1.008 Berichten
silverarrow2602 silverarrow2602
984 Berichten
menso333 menso333
772 Berichten
DhrSamuel DhrSamuel
644 Berichten
joeyy1104 joeyy1104
625 Berichten
Toro Roger . Toro Roger .
566 Berichten
FlexRacing FlexRacing
427 Berichten
Vincent9022 Vincent9022
401 Berichten
Floriswijers15 Floriswijers15
391 Berichten
Jajoots Jajoots
349 Berichten
gele rijder gele rijder
343 Berichten
Androskat Androskat
337 Berichten
Mgubbels Mgubbels
315 Berichten
ROB_alem ROB_alem
285 Berichten
NoudSSS
284 Berichten
starryannick starryannick
278 Berichten
BartBorgelink BartBorgelink
276 Berichten
Klodder1 Klodder1
269 Berichten
Emiel Kant Emiel Kant
244 Berichten
SCPerez SCPerez
237 Berichten
BigJeff1982 BigJeff1982
235 Berichten
JariGaming_NL JariGaming_NL
226 Berichten